SportBase

Pijanac bacio flašu na Bolta pa dobio batine od džudašice!

Sport | 09:56

Pivska flaša, koja se na fotografijama čini staklena i ispražnjena, doletjela je s prvih redova tribina iza leđa Yohana Blakea neposredno prije pucnja koji je označio start finalne utrke atletičara na stotinu metara u Londonu


Prema dosad dostupnim informacijama, bacio ju je pripiti gledatelj. Nije poznato koga je gađao. Javila se stoga nizozemska džudašica Edith Bosch, osvajačica brončane medalje u kategoriji do 70 kilograma, objavivši da je izgrednika fizički savladala, prenosi Index.hr.

"Pijanac je meni pred očima bacio flašu na atletsku stazu. Opalila sam ga", napisala je Bosch, koja se u blizini incidenta našla u društvu nizozemskih sportaša koji su navijali za sunarodnjaka Churandyja Martinu.

Nepoznatog gledatelja nakon svega privela je i policija.

Usain Bolt, nakon što je čuo kakva mu je pogibelj prijetila, kazao je:

"Ne mogu shvatiti kakvom čovjeku može tako nešto pasti napamet. No, moram priznati da nisam bio svjestan letećeg objekta.

Brončani Amerikanac Justin Gatlin bio ga je, kaže, sasvim svjestan.

"Čuo sam da je nešto palo na tartan. Nisam, naravno, znao što, ali čuo jesam. Uoči starta na stotinu metara vlada tolika tišina da možete čuti kapljicu znoja kako pada na tlo."

505EČ-3